espoon blues

Espoon Bluesin legendaarisimpia pelaajia

Espoon Bluesin taru päättyi karulla tavalla vuonna 2016 kun joukkue ajautui konkurssiin ja perinteikäs seura lopetti pelinsä jääkiekon korkeimmalla sarjatasolla, SM-liigassa. Tämä ei kuitenkaan pyyhi pois historian lehdille kirjattuja saavutuksia, tai sitä faktaa, että Espoon Bluesin juniorimyllystä on vuosien aikana tullut kansainvälisenkin tason huippupelaajia. On kuitenkin sääli, ettei Espoon kokoisella talousalueella jääkiekkoa pääsarjatasolla pelata, mutta tähän on varmasti tulossa seuraavan 10 vuoden sisään muutosta.

Espoon Bluesia sekä seuran perinteitä kunnioittaen, käymme läpi muutaman tärkeän pelaajan joka sinipaitoja on aikoinaan edustanut.

Kim Hirschovits

Kim Hirschovits on Espoon Bluesin entinen kapteeni sekä yksi suomalaisen kiekkoilun ikoneista. Kim Hirschovits pelasin Bluesissa yhteensä kolme kautta ja siirtyi sen jälkeen Espoo Unitedin riveihin pelaamaan. Espoo United pelasi kaksi kautta mestistä jonka jälkeen Kim Hirschovits siirtyi Kiekko-Espooseen joka pelasin kauden 2018-2019 Suomi Sarjassa (kolmanneksi korkein sarjataso).

Hirschovits on lähes jokaisessa joukkueessaan ottanut kapteenin roolin joka kertoo jo sen, että miestä arvostetaan pukukopin puolella erittäin suuresti. Kim Hirschovits on nakutellut lähes 700 matsia kestäneen SM-liiga uransa aikana yhteensä 443 pistettä (141+302) joka on erittäin kunnioitettava suoritus. Mieheltä löytyy vyöltään myös pelejä KHL:stä, SHL:stä sekä USHL:stä.

Jere Karalahti

Karalahti on paitsi HIFK -ikoni, myös Espoolaisessa kiekkoiluissa menestynyt soturi joka on yksi maamme tunnetuimpia jääkiekkoilijoita. Karalahden kova maine ei aina välttämättä ole poikinut pelkästään urheilullisesta menestyksestä, vaan yksityiselämää koskevien paljastusten aiheuttamista kohuista. Yksi asia on kuitenkin varma ja se on se, että Jere Karalahti on yksi parhaimpia puolustajia jota suomalainen kiekkoilu on koskaan nähnyt. Karalahti on pelannut lähes koko uransa HIFK:ssa, mutta kaudella 2010-2011 hän edusti Espoon Bluesia. Blues meni historiallisesti aina finaaliin saakka jossa vastaan asettui miehen kasvattajaseura HIFK. HIFK voitti ottelusarjan voitoin 4-0 jonka jälkeen Karalahti siirtyi KHL:ään pelaamaan.

Yhdestä kaudesta huolimatta Jere Karalahti onnistui pelaamaan itsensä espoolaisten kiekkofanien sydämeen, eikä tämä mielipide ole Espoossa muuttunut vielä vuosienkaan jälkeen.

Camilo Miettinen

Yksi on kuitenkin yli muiden kun ruvetaan listaamaan Espoolaisen kiekkoperheen suurimpia legendoja. Camilo Miettinen on 1986 Columbiassa syntynyt jääkiekkoilija joka on Espoon Bluesin oma kasvatti. Mies pelasi ensimmäiset viralliset pelinsä Espoossa kaudella 2001-2002 (Blues C SM-sarja). Tämän jälkeen miehelle on kertynyt liigassa yhteensä 318 peliä joissa hän iski tehot 54+77 = 131pts. Camilo Miettinen oli mukana samassa joukkueessa Jere Karalahden kanssa vuonna 2011 joka sensaatiomaisesti nappasi SM-liigan hopeamitalit kaulaansa. Yli 10 vuoden Blues ura tuli kuitenkin Miettisenkin osalta päätökseensä vuonna 2013 jonka jälkeen mies siirtyi TPS:n, Allsvenskanin sekä Ranskan kautta pelaamaan II-divisioonaa GrIFK:n riveihin.

Vedonlyönti ja jääkiekko

Espoolaisesta jääkiekosta vetoa ei valitettavasti pääse juurikaan tällä hetkellä lyömään, mutta tähän on luultavasti tulossa muutos tulevien vuosien aikana. Jos ja kun espoolainen kiekkoilu saadaan taas palautettua maailmankartalle, suosittelemme seuraamaan heistä avautuvia kohteita erittäin tarkkaan. On nimittäin täysin pomminvarma homma, että kun Espoossa vihdoin taas lätkää pääsarjatasolla pelataan, kotiyleisön edessä pelaava joukkue tulee antamaan kaikkensa jokaisessa vaihdossa!


Tähän, sekä moneen muuhunkin vedonlyönnilliseen tapahtumaan voit aloittaa valmistautumisen esimerkiksi nappaamalla itsellesi houkuttelevan talletusbonuksen. Erilaisia bonuksia pääset vertailemaan sivuston www.slottistarat.com kautta. Sivustolle on listattu useita eri nettikasinoita joiden listoilta löytyy myös vedonlyönnin mahdollisuus.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© All Right Reserved