Tapiolan Honka

Tapiolan Honka on Etelä-Espoon ja Suur-Tapiolan alueella toimiva koripallon erikoisseura, joka on perustettu jo vuonna 1957. Seuralla on noin 80 valmentajaa sekä yli 1 000 junioripelaajaa, mikä tekee siitä Suomen suurimman koripalloseuran. Lisäksi Tapiolan Honka on Olympiakomitean tähtiseura. Seuran toiminta on monipuolista ja se on suunnattu kaikenikäisille ja -tasoisille koripallon ystäville. Koripalloliiton sarjatoimintaan osallistuu Hongasta vuosittain yli 70 joukkuetta.

Seuran toiminta-ajatus ja eri ikäluokat

Tapiolan Hongan toiminta-ajatuksena on edistää urheilua ja liikuntaa, erityisesti koripalloa, sekä siihen liittyvää kansalaistoimintaa omalla toiminta-alueellaan. Tapiolan Honka tarjoaa erilaisista lähtökohdista oleville henkilöille monipuolisia mahdollisuuksia pelata niin kilpa- kuin harrastekoripalloakin sekä osallistua yhdistyksen toimintaan omien edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti. Tapiolan Hongalta löytyy toimintaa niin lapsille, nuorille, aikuisille kuin erityisryhmillekin. Lisäksi seura on mukana järjestämässä erilaisia turnauksia vuosittain.

Tapiolan Hongan nuorimmat jäsenet kuuluvat seuran Taaperoklubiin, joka on suunnattu 1 – 3 -vuotiaille lapsille. Harjoittelu tapahtuu klubissa leikin kautta ja juniorijoukkueisiin lapsi voi siirtyä ollessaan 5 – 6 -vuotias. Hongalla löytyy juniorijoukkueita kaikissa ikäluokissa sekä pojille että tytöille ja niistä kaikki osallistuvat myös Koripalloliiton sarjatoimintaan. Myös sekä naisille että miehille löytyy harrastejoukkueita kaikilla sarjatasoilla. Seuran edustusjoukkueista miehet pelaavat 1 divisioona B:ssä ja naiset Korisliigassa.

Olympiakomitean tähtiseura

Tapiolan Honka on mukana Tähtiseura-laatuohjelmassa, joka on Olympiakomitean, aluejärjestöjen sekä lajiliittojen uusi seurojen toiminnan tukemiseen suunnattu laatuohjelma. Tähtiseura-ohjelman päätavoite on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kehittäminen kokonaisvaltaisesti. Ohjelmasta löytyy kohderyhmäkohtaisia sisältövaatimuksia ja johtamisen laatutekijöitä, jotka täytettyään seura on oikeutettu ohjelman tunnuksena toimivaan tähtimerkkiin. Eri kohderyhmiä ovat: lapset ja nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat. Tapiolan Hongalle on myönnetty lasten ja nuorten osa-alueen Tähtimerkki-tunnustus.

Tähtimerkki on osoitus siitä, että Tapiolan Honka luo nuorille ja lapsille turvallisen, innostavan sekä kehittävän ympäristön urheilla ja harrastaa. Seura täyttää lasten urheilun ja seuran johtamisen laatutekijät ja tukee myös muita seuroja kehittymisessä. Tähtimerkki on myös osoitus siitä, että seura vastaa erilaisten yksilöiden tarpeisiin ja kehittyy heidän rinnallaan. Tapiolan Honka mahdollistaa yksilöllisen harjoittelun pelaajan oman tason mukaan ja tarjoaa jäsenilleen laajan taustatuen.

Lasten leirit ja Tallink-turnaus

Tapiolan Honka järjestää erilaisia leirejä nuorille jäsenilleen ympäri vuoden. Tarjolla on niin syys-, joulu-, kuin talvilomaleirejäkin ja kesäisin pelaajia liikuttaa hauska Summer Camp. Leirit tarjoavat nuorille ja lapsille loistavan mahdollisuuden sekä lisäharjoitteluun että rentoon yhdessäoloon. Valittavissa on niin lajiharjoitteluun keskittyviä leirejä, korinheittoleirejä kuin eri pelileirejäkin, joissa tavallisesti pelataan koripallopelejä eri pelaajakokonaisuuksin. Kesäleirit järjestetään normaalisti kesä- ja elokuun välisenä aikana.

Tapiolan Honka järjestää vuosittain pelaajilleen myös erilaisia turnauksia. Suurin näistä on elokuussa järjestettävä nuorille suunnattu Tallink-turnaus, jossa seuran järjestävänä yhteistyökumppanina toimii EBT, eli Espoon Basket Team. Tallink-turnaus on Suomen suurin juniorikoripalloturnaus, sillä siihen osallistuu joka vuosi noin 400 koripallojoukkuetta. Toinen Tapiolan Hongan vuosittain eri ikäluokille järjestettävä turnaus on HONKA 3×3 -turnaus, jossa pelimuotona käytetään 3 vastaan 3 -asetelmaa.

Aikuisten harrastustoiminta ja edustusjoukkueet

Tapiolan Hongalta löytyy useita eritasoisia aikuisten harrastejoukkueita sekä miehille että naisille. Naisten harrastejoukkueet pelaavat toisessa ja kolmannessa divisioonassa ja lisäksi seuralta löytyy oma Mammasarja. Miesten harrastejoukkueet puolestaan kamppailevat toisessa, neljännessä sekä viidennessä divisioonassa ja varttuneemmalle herraväelle Tapiolan Hongalta löytyy oma Ikämiehet-sarja. Lisäksi aikuisille löytyy oma KKI-korisryhmä, jossa harjoitellaan koripallon perustaitoja sekä kuntoklubi, jossa tehdään monipuolista lihaskuntoharjoittelua kaksi kertaa viikossa.

Tapiolan Honka -seuralta löytyy myös sekä miesten että naisten edustusjoukkue. Naisten 16 hengestä koostuva joukkue pelaa kovatasoisessa Suomen Korisliigassa ja miesten 13-henkinen joukkue puolestaan 1 divisioona B:ssä. Sekä miesten että naisten joukkueiden riveistä löytyy niin oman seuran kasvatteja kuin kansainvälisiä vahvistuksiakin ja iältään kaikki pelaajat ovat noin 17 – 32-vuotiaita. Kummankin edustusjoukkueen kauden pelit sijoittuvat lokakuun ja maaliskuun väliselle ajalle.

Erityisryhmät

Tapiolan Hongan erityisryhmätoiminta sisältää sekä pyörätuolikoripallojoukkueen että Unified-koripallojoukkueen. Hongan pyörätuolikoripallossa on yksi nuorten ja aikuisten yhteinen joukkue. Seura toivookin toimintaan lisää harrastajia, jotta nuoret saisivat oman pyörätuolijoukkueensa. Unified-toiminnalla tarkoitetaan uudenlaista koripallomuotoa, jossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat edustavat samaa joukkuetta. Säännöt ovat samat kuin perinteisessä koripallossa. Yhdessä joukkueessa pelaa samanaikaisesti 3 kehitysvammaista urheilijaa ja kaksi vammatonta partneria.

Vammattomat partnerit ovat pelissä mukana lukemassa peliä, toimimassa mallina sekä rakentamassa tilanteita. Dominoivassa roolissa he eivät saa olla. Unified-koripallo antaa loistavan mahdollisuuden kehitysvammaisille kehittää omia pelillisiä sekä sosiaalisia taitojaan. Lisäksi he saavat arvokasta opetusta muun muassa reilusta pelistä, tasa-arvoisesta kohtelusta sekä joukkuetyöskentelystä. Suomesta löytyy yhdeksän eri seuraa, jossa järjestetään Unified-koripalloa ja Unified-joukkueita maastamme löytyy jo 19 kappaletta.

Miten aloittaa koripalloharrastus Tapiolan Honkassa?

Tapiolan Honka toivottaa kaikki uudet koripalloharrastajat lämpimästi tervetulleiksi. Harrastuksen alkajaisiksi tulee uusien pelaajien olla yhteydessä ensin haluamansa ikäluokan joukkueenjohtajaan ja päävalmentajaan. Heidän kanssaan tulee sopia harjoitteluajankohdista ja antaa omat yhteystietonsa. Seuran kaikissa juniorijoukkueissa on käytössä kahden viikon ilmainen tutustumisjakso, jonka aikana lajiin pääsee tutustumaan kaikessa rauhassa. Seuramaksu maksetaan kokeilujakson jälkeen vain siinä tapauksessa, että uutta harrastusta halutaan jatkaa.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© All Right Reserved