Espoolaiset urheiluseurat tarkastelussa

Suomen vilkkaan pääkaupungin kupeessa sijaitseva Espoo on yksi suomalaisen urheilun Mekoista – kaupungilla on visio kasvaa entistä tärkeämmäksi suomalaisen urheilun tyyssijaksi. Espoossa harrastetaan ja kisataan useita lajeja. Intohimoisesta urheilukaupungista löytyykin suuri määrä nimekkäitä urheiluseuroja, joissa urheillaan niin harrasteliigoissa kuin ammattiurheilusarjoissa. Espoolaisten urheiluseurojen perinne on pitkä ja paikalliset fanit viihtyvät kotikaupungin urheilun parissa omiaan kannustaen. Tässä artikkelissa tutustumme espoolaisiin urheiluseuroihin, tervetuloa!

Esbo Idrottsförening – monipuolinen ja perinteikäs urheiluseura

Esbo Idrottsförening eli Esbo IF seura on perinteikäs espoolainen seura, joka juhlii jo satavuotista taivaltaan urheilun parissa. Seurassa on jaostot eri lajeille; keilailulle, yleisurheilulle, voimistelulle, lentopallolle, käsipallolle ja kuntoliikunnalle. Tunnettu seura Esbo IF järjestää säännöllisesti suosittuja tapahtumia ja erityisesti juoksutapahtumiin, kuten Espoon Rantamaratoniin tai Espoon Iltajuoksuun saadaan tavallisesti osallistujia ympäri Suomen paikallisten kuntoilijoiden ja urheilijoiden lisäksi.

Esbo IF on yleishyödyllinen yhdistys (ry), joka pyrkii kehittämään toimintaansa ja tarjoamaan jäsenilleen etuja toiminnallaan. Esbo IF urheiluseura ottaa jatkuvasti uusia jäseniä eri jaostoihin. Moniin seuran tapahtumiin voi osallistua myös henkilöt, jotka eivät ole seuran jäseniä. Esbo IF on paikallisesti merkittävä seura, jolla on jo yli 2 000 jäsentä rekisterissään. Yli 100-vuotisen seuran taivalta juhlitaan jatkuvasti kasvavalla urheilutoiminnalla.

Espoon Hiihtoseura – maastohiihtoa kaikille

Espoossa harrastetaan hiihtoa ja muuta reipasta talviurheilua ahkerasti. Perinteikäs hiihtoseura Espoon Hiihtoseura (tunnetaan myös lyhyemmin EHS:na) on paikallinen maastohiihtoseura. Espoon hiihtoseura on perustettu vuonna 1980 ja seurassa on tänä päivänä jäseniä jo melkein 450. Seuran toiminta on aktiivista ja suunnattu kaiken tasoisille urheilijoille aina aloittelevista harrastajista huipulle saakka. Seura tarjoaa palveluitaan sekä nuorille lapsille että kaikenikäisille aikuisurheilijoille.

Espoon hiihtoseuran toiminta on monipuolista; seura tarjoaa hiihtokoulua, ohjattua harrastehiihtoa sekä kilpahiihtäjien valmennusta. Espoon hiihtoseura järjestää hiihtokilpailuja säännöllisesti ja on aktiivinen toimija suomalaisen harraste- ja kilpahiihdon saralla. Espoon hiihtoseuran toiminta-alueena on Espoon sekä Kauniaisen alueet ja seuran jäseneksi voi liittyä kuka vain paikallisen hiihdon pariin haluava harrastaja tai kisaaja. Aktiivinen hiihtoseura EHS luotsaa useita kilpahiihdon tähtiä ja tulevia lupauksia!

Viherlaakson Veikot jatkaa perinteitään

Viherlaakson Veikot ry on yksi Espoon vanhimpia urheiluseuroja, sillä se on perustettu jo vuonna 1946. Seuralla on tänä päivänä noin 250 harrastavaa jäsentä, joista suurin osa urheilee toisen seuran päälajin, voimistelun, parissa. Seurassa harrastetaan myös lentopalloa ja yleisurheilua. Viherlaakson Veikot -seuran toiminta on suunnattu kaiken ikäisille jäsenille lapsista aikuisurheilijoihin. Urheilijoissa ja harrastelijoissa on monen tasoisia jäseniä uusista kokeilijoista aina kilpailijoihin.

Viherlaakson Veikot urheiluseurassa on jaostot eri lajeille – seuran päälajeina ovat voimistelu ja lentopallo. Molemmat lajit ovat suosittuja liikunta- ja harrastelajeja espoolaisten parissa. Viherlaakson Veikot -seuran voimistelujaosto tarjoaa tasokasta voimistelua paikallisesti monen ikäisille lapsille, aikuisille sekä senioreille. Viherlaakson Veikot -urheiluseuran lentopallojaosto tarjoaa lentopallon harrastevuoroja eri kentillä. Harrastajat maksavat kausimaksun ja voivat käyttää seuran harrastevuoroja rakastamansa lajin lentopallon parissa.

Espoon Honka – potkien huipulle saakka

Espoon Honka FC on tunnettu espoolainen jalkapalloseura, joka on toiminnassaan panostanut erityisesti juniorityöhön. Espoon Honka tunnetaankin erityisesti juniorien kasvattiseurana, josta tulevat lupaukset suuntaavat potkien huipulle aina Veikkausliigaan ja muihin ammattiliigoihin asti. Espoon Hongassa jalkapallo on kaikkien laji – seurassa on joukkueensa eritasolla pelaaville juniorioille, miehille ja naisille. Jalkapallo on kaikkien laji ja seura tunnetaankin upeasta työstään lajin parissa.

Espoon Hongan tavoitteena on tarjota jalkapallon harrastustoimintaa joka tasolla harrastaville pelaajille. Seura tarjoaa harrastejoukkueissa pelaamista sekä kilpailua ikäluokittain ja aikuisten joukkueissa. Tavoitteena on monipuolinen ja korkealaatuinen jalkapallon harrastustoiminta ja seuran korkeat laatutavoitteet näkyvät myös tuloksissa, joita tulee niin tyttöjen kuin poikien palloilun parissa ja seura tunnetaan Suomessa hyvin. Espoon Honka on yksi espoolaisen jalkapalloilun kodeista, jossa viihtyvät kaikki palloilun ystävät.

Onnistumisen iloa Espoon Palloseurasta

Toinen espoolaisen jalkapalloilun tyyssija on aktiivinen paikallisseura Espoon Palloseura eli ESP. Seuran tavoitteena on antaa jalkapallon parissa ilon ja onnistumisen tunteita kaikille pelaajille ja heidän läheisilleen yhdessä seuran aktiivisten toimijoiden kanssa. Nämä arvot näkyvät seuran toiminnassa, jossa todella keskitytään positiiviseen kokemukseen lajin parissa ja pyritään tarjoamaan kehittävää harrastetoimintaa kaikille ja kaiken ikäisille pelaajille. Seura tukee myös paikallista nuorisotyötä.

Espoon Palloseura tarjoaa jalkapallon harrastusta eri ikäisille pelaajille 6-20 -vuotiaille tyttö- ja poikapalloilijoille. Juniorit pelaavat eri ikäsarjoissa, ja pienimmät potkijat ovat 5- ja 6-vuotiaita. Espoon Palloseura haluaa mahdollistaa lajin harrastamisen mahdollisimman monelle ja ottaa lisää eri ikäisiä jäseniä ja harrastajia jatkuvasti. Junioreiden harrastetoiminta on intohimoista ja kentänlaidalla raikaakin kannustus niin paikallis- kuin vieraspeleissä ja treeneissäkin. Tule mukaan hauskan harrastuksen pariin!

Espoossa voi treenata ja kisata lajia kuin lajia

Olit sitten aloitteleva tai kokeileva kuntoilija tai jo kokenut kisaaja, löydät Espoosta varmasti sopivan urheiluseuran. Espoossa on aktiivisia urheiluseuroja eri lajeille ja seurat ovat avoimia uusille harrastajille. Espoon seuroissa tarjotaan myös tasokasta valmennusta kilpaurheiluun ja Espoosta on todella mahdollisuus ponnistaa myös huipulle – lähes lajissa kuin lajissa. Espoo on urheiluystävällinen kaupunki myös penkkiurheilijoille ja paikallisissa katsomoissa ja kentänlaidoilla on kova meininki kesällä ja talvella!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© All Right Reserved