Espoo urheiluharrastajan silmin

Espoolla on tarjota lukuisia mahdollisuuksia monipuoliseen urheiluharrastamiseen, oli kyse sitten kesä- tai talviurheilusta. Kaupungista löytyy lukuisia urheilupuistoja ja urheilukenttiä sekä pienempiä urheilu- ja jäähalleja. Suureksi kaupungiksi Espoosta löytyy myös huomattava määrä ulkoilualueita, mikä tarjoaa erinomaiset puitteet urheilun harrastamiselle upeissa ulkoilmakohteissa. Lukuisten liikuntapaikkojen lisäksi Espoosta löytyy yksi Suomen vanhimmista ja tunnetuimmista monitoimiareenoista, Metro Areena, jossa järjestetään muun muassa maailmanluokan urheilutapahtumia.

Metro Areenan monet kasvot

Espoon Metro Areena on vuonna 1999 valmistunut urheilun ja viihteen monitoimiareena, joka palvelee monipuolisesti niin urheilijoita kuin urheilun ystäviäkin. Espoon Tapiolan Urheilupuistossa sijaitseva Metro Areena toimi aikaisemmin Espoon Blues -jääkiekkojoukkueen kotihallina, mutta on sittemmin kunnostautunut monipuolisena urheiluareenana, jossa voi käydä sekä katsomon puolelta seuraamassa jännittäviä maailmanluokan otteluita, että harrastamassa urheilua, kuten luistelua, yleisölle avoinna olevina ajankohtina.

Espoon Metro Areenalla järjestetään monia kansainvälisen tason urheilutapahtumia, jotka keräävät paikalle yleisöä ympäri maailman. Yksi tällaisista tapahtumista on esimerkiksi keväällä 2019 järjestettävät naisten jääkiekon MM-kisat. Jääkiekon lisäksi Metro Areena on suosittu näyttämö myös kansainvälisille koripallo-otteluille. Moderni monitoimiareena onkin houkutteleva valinta isojen urheilutapahtumien järjestämiselle, sillä Areenalle on erinomaiset kulkuyhteydet – metron ansiosta tapahtumat ovat helposti saavutettavissa koko pääkaupunkiseudun asukkaille.

Katsomosta kaukaloon

Metro Areenalla on tarjota monenlaista kiinnostavaa aktiviteettia urheilun ystäville. Katsomon puolelta pääset kiinni jännittäviin pelitunnelmiin ja voit kannustaa suosikkijoukkuettasi voittoon – oli kyse sitten paikallisottelusta tai maajoukkuetason pelistä. On kuitenkin hyvä tietää, että Metro Areena ei ole vain isojen urheilutapahtumien näyttämö vaan sieltä löytyy myös “pipolätkää” ja yleisöluistelua, jolloin kuka tahansa voi ilmaiseksi käydä teroittamassa luistelutaitojaan isolla jäällä.

Mikäli olet kiinnostunut testaamaan luistelutaitojasi areenan jäillä, pipolätkä ja yleisöluistelu tarjoavat tähän oivan mahdollisuuden. Näissä kaikille avoinna olevissa tapahtumissa luistelu tapahtuu omalla vastuulla, mutta jään ylläpito hoituu Areenan puolesta. Tarkemmat tiedot pipolätkä- ja yleisöluisteluvuoroista löydät Metro Areenan kotisivuilta ja tapahtumakalenterista. Sieltä löytyvät tarkat ajankohdat, jolloin areenan jääkenttä on avoin yleisölle. Huomaa, että yleisöluistelutapahtumissa kiekot ja mailat on jätettävä kotiin.

Areenan palvelut

Paikkana Metro Areena on moderni ja viihtyisä. Selkeä ja helposti hahmotettava Areena tarjoaa harrastusmahdollisuuksien ja pelikokemusten lisäksi myös erinomaisia ravintolapalveluita. Lukuisten ravintoloiden joukosta jokainen urheilun ystävä löytää varmasti suosikkinsa. Esimerkiksi pikaruokapisteitä on ripoteltu ympäri areenaa ja niitä löytyy useasta kerroksesta. Pikaruokavalikoimista löytyy muun muassa texmex-annoksia ja pizzaa sekä makean nälkään jäätelöä ja makeisia. Jos kaipaat hieman hienompaa ravintolakokemusta, siihenkin löytyy Areenalta useampi vaihtoehto.

Areenalta löytyy ainakin kaksi ravintolaa, jossa voit tyylikkäissä puitteissa nauttia yhtä aikaa hyvästä ruoasta ja areenan päänäyttämön tapahtumista. Monista ravintoloiden pöydistä on esteetön näkyvyys kentälle, mikä tuo illallisen nauttimiseen aivan oman, ainutlaatuisen lisänsä. Areenan palvelutarjontaan kuuluu myös tilausravintolana toimiva VIP Lounge, joka sopii erityisesti unohtumattomien yksityistilaisuuksien ja kokousten järjestämiseen. Lisäksi Areenalta löytyy eritasoisia ja erikokoisia aitiota, joista prameimmissa on jopa saunomismahdollisuus.

Kiinnostaisiko illallinen jäällä?

Tämän päivän monitoimiareenoita voisi kutsua myös nimellä elämysareena. Metro Areenakin pyrkii erilaisilla palveluilla ja tapahtumilla tarjoamaan monenlaisia elämyksiä urheilun ystäville. Mikäli lompakosta sattuu löytymään pikkaisen ylimääräistä ja haussa on hieman erilainen ruokailukokemus urheiluhengessä, areenalla on mahdollista järjestää tilauksesta vaikkapa illalliskutsut jäällä. Näissä illalliskutsuissa asu on vapaa ja valmiiksi katettuun pöytään voi saapua joko luistimet jalassa tai ilman.

Metro Areena on siis paljon muutakin kuin pelkkä jäähalli kuten yllä olevasta voidaan päätellä. Vaikka areenan painotus tuntuisikin olevan jää- ja palloilu-urheilussa, on sen seinien sisällä isännöity monenlaisia kilpailuja ja viihdetapahtumia. Urheilun ystävät ovat päässeet seuraamaan hallissa niin nyrkkeily-, tanssi- kuin vapaaottelukilpailujakin. Kaiken tapahtuma- ja palvelutarjonnan lisäksi Areena toimii myös harjoittelutilana, jossa kovaa pelikuntoaan treenaavat tällä hetkellä esimerkiksi Suomen koripallomaajoukkueelle ja HIFK.

Saapuminen Metro Areenalle – miten sinne pääsee?

Metro Areena sijaitsee Espoon Tapiolassa, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Tarkka osoite on Urheilupuistontie 3, 02200 Espoo. Helpoin tapa saapua Areenalle on joko metrolla tai linja-autolla. Mikäli saavut metrolla, lähin asema on “Urheilupuiston asema”, joka on pienen kävelyetäisyyden päässä pelipaikalta. Linja-autolla saavuttaessa Espoon sisäiset bussilinjat tarjoavat useamman vaihtoehdon, jotka kulkevat Metro Areenan ohi. Tarkemmat tiedot linjoista löytyvät HSL:n sivuilta ja reittioppaasta.

Metro Areenalle voi saapua myös omalla autolla. Tarkemmat ajo-ohjeet kannattaa tarkastaa esimerkiksi Metro Areenan kotisivuilta. Henkilöautolla saapuville on tarjolla paikoitusalueita sekä Areenan välittömässä läheisyydessä että hieman kauempana Urheilupuiston metroaseman vieressä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että varsinkin isojen tapahtumien yhteydessä parkkipaikan löytäminen voi olla haasteellista, ja etenkin parkkipaikalta poistuminen tapahtuman jälkeen voi olla aikaa vievä – ja jopa aavistuksen verran tuskastuttava kokemus.

Urheiluharrastajan Metro Areena

Yhteenvetona voidaan sanoa, että Metro Areena on kaikin puolin nimensä mukainen eli monitoimiareena. Tarjolla on tapahtumia ja aktiviteetteja monen tasoiseen ja makuiseen urheiluharrastukseen. Areenalla voi käydä seuraamassa niin jännittäviä paikallisotteluita kuin kansainvälisiä urheilukisojakin – aina jääkiekosta koripalloon, vapaaottelusta salibandyyn. Urheilutapahtumien lisäksi Metro Areena toimii harjoitteluhallina myös lukuisille ammattilaisurheilijoille ja joukkueille. Jos haluat saada maistiaisia areenan tunnelmasta, pakkaa luistimet reppuun ja suuntaa vaikka yleisöluistelutapahtumaan!

Related Posts

One Reply to “Espoo urheiluharrastajan silmin”

 1. Hello

  YOU NEED QUALITY VISITORS FOR YOUR: espoounited.org ?

  WE PROVIDE HIGH-QUALITY VISITORS WITH:
  – 100% safe for your site
  – real visitors with unique IPs. No bots, proxies, or datacenters
  – visitors from Search Engine (by keyword)
  – visitors from Social Media Sites (referrals)
  – visitors from any country you want (USA/UK/CA/EU…)
  – very low bounce rate
  – very long visit duration
  – multiple pages visited
  – tractable in google analytics
  – custom URL tracking provided
  – boost ranking in SERP, SEO, profit from CPM

  CLAIM YOUR 24 HOURS FREE TEST HERE=> ventfara@mail.com

  Thanks, Onita Simson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© All Right Reserved